Oglinda FUN Cabina Foto > Oglinda foto  > Cabina foto a implinit varsta de 95 de ani

Cabina foto a implinit varsta de 95 de ani

Aparent modern, conceptul de imortalizare a unor momente este de acum mii de ani, altfel cum ne explicam desenele gasite in pesteri, sau hieroglifele in piramidele egiptenilor?

Oamenii mereu au vrut sa aiba ceva de care sa isi aminteasca, iar pictura poate sa redea cu exactitate toate detaliile pe care mintea umana le-ar putea pierde de-a lungul anilor.

Pasii facuti in tehnologie nu au lasta deoparte aceasta necesitate a omenirii de a capta momente, astfel in anul 1825 Nicephore Niepce, inventatorul de sorginte franceaza, a realizat prin fotografie din lume, fotografie gasita de abia in anul 2002 si cumparata de tara de orgine a francezului pentru suma de 450.000 de euro, fiind declarata tezaur national.

Inventatorii nu s-au oprit aici, astfel ca in anul 1861 rasunetul despre prima fotografie color din lume a tinut prima pagina ocupata a tuturor ziarelor din lume.

Lumea nu se opreste in loc si totul continua cu pasi grabiti. Anul 1888 aduce una dintre cele mai mari realizari in materi de fotografie si anume primul brevet pentru prima masina automata de fotografiat, brevet detinut de catre inventatorii William Pope si Edward Poole.

Acest lucru a dat nastere la o serie de inventii menite sa suprinda publicul, astfel anul 1889 marcheaza doua alte mari inventii si anume: inventatorul de sorginte franceza T. E. Enjalbert prezinta in martie 1889 la Targul Mondial din Paris prima masina fotografica cu adevarat functionala, iar fotograful german si inventator Mathew Streffens a despus la Chicago in mai 1889 primul brevent pentru o astfel de masina fotografica.

Aceste inventii nu au fost suficient de sigure si necesitau interventii continue pentru a putea functiona intr-un mod optim. Astfel, inventatorul Conrad Bernitt din Hamburg a detinut in anul 1890, 6 iulie, primul brevet pentru primul aparat de fotografiat automat de succes din punct de vedere functional si calitativ numit “Bosco”.

Carl Sasse a fost inspirat de toate aceste creatii astfel, in anul 1896 aduce in fata lumii primul aparat de fotografiat automat cu proces negativ si pozitiv.

Toate aceste inventii, functionau pe baza de monede, si din aceasta cauza sistemul lor nu era tot timpul functional.

Inventiile au continuat sa se dezvolte si noi prototipuri au fost aduse in prim- plan, dar anul 1923 aduce in fata oamenilor prima cabina foto din lume, al carui creator a fost Anatol Josepho sau Josephwitz, un rus ajuns in S.U.A.

Doi ani mai tarziu, apare si primul stand de fotografie al acestuia in New York pe Broadway. Si aceasta cabina foto functiona tot pe baza de monede, avand pretul de 25 de centi.

Pentru 8 fotografii, intregul proces dura aproximativ 10 minute.

Acesta a fost inceputul unei lungi modernizari a cabinei foto, menita sa surprinda cele mai frumoase si unice momente din viata unei persoane.